Advertentie

Paul Depuydt nieuwe voorzitter van Agoria

Paul Depuydt (Foto Belga) ©Belpress.com

Paul Depuydt is benoemd tot nieuwe voorzitter van Agoria, de federatie van de technologische industrie. Depuydt, ceo van Alcatel-Lucent Bell, volgt in die functie Francis Verheughe op.

(belga) - Dat meldt Agoria dinsdag in een persbericht.

De nu 43-jarige handelsingenieur Paul Depuydt startte zijn carrière in 1988 bij Rank Xerox in Rijsel (Frankrijk). In 1991 ging hij aan de slag bij Alcatel België. In juni 2004 werd hij benoemd tot ceo van Alcatel Bell, het huidige Alcatel-Lucent Bell.

Alcatel België stond aan de wieg van de ADSL-technologie en breedbandinternet. Alcatel-Lucent Bell, dat 1.800 werknemers telt in België, besteedt 23,5 procent van zijn omzet aan onderzoek en ontwikkeling. Depuydt is ook lid van de raad van bestuur van het Interdisciplinair instituut voor Breedbandtechnologie (IBBT) en Televic. Hij is dan ook vertrouwd met de technologiesector.

Als prioriteiten voor zijn voorzitterschap van Agoria schuift Depuydt innovatie en ondernemerschap naar voren. "Zeker in tijden van economische crisis moeten de Belgische bedrijven blijven investeren in innovatie. Tot de wereldtop behoren, moet het doel zijn. Door innovatieve producten en diensten internationaal te commercialiseren, blijven onze bedrijven groeien en slagen we erin nieuwe buitenlandse investeringen aan te trekken. Daarvoor hebben we ook goed opgeleide jongeren nodig. We moeten dan ook blijven investeren in het onderwijs en de promotie van technische opleidingen, ICT en wetenschappen", stelt Depuydt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud