Advertentie

Personeel blokkeert poorten Hayes Lemmerz

Hayes Lemmers werd in juni overgenomen door sectorgenoot BBS, dochter van Punch International.

In Hoboken blokkeert het personeel de poorten van velgenfabrikant Hayes Lemmerz. Begin juli was de sluiting bekendgemaakt, dinsdag werden de onderhandelingen opgestart voor een sociaal plan. Volgens Kristien Merckx van het BBTK wil de eigenaar geen serieuze onderhandelingen voeren.

(belga) - Volgens Merckx ligt er niet meer op tafel dan de wettelijke verplichtingen en komt dat niet tegemoet aan de verwachtingen van het personeel. 'We zitten in een patstelling', zegt Merckx, die zegt ook namens de andere vakbonden te praten.

Woensdag is er om 11 uur een personeelsvergadering gepland bij Hayes Lemmerz. Acties worden niet uitgesloten.
'Dit is dubbel erg', aldus Merckx. Het bedrijf deed het niet goed, maar de overname gaf de mensen hoop. Dat het bedrijf nu wordt gesloten, komt extra hard aan, zo luidt het.

Hayes Lemmerz maakt aluminium velgen voor de automobielindustrie. Het Antwerpse bedrijf werd in juni overgenomen door sectorgenoot BBS International, dochter van Punch International. De nieuwe eigenaar gaf op een bijzondere ondernemingsraad op 14 juli te kennen het bedrijf te willen sluiten. Volgens het BBTK zou BBS voornamelijk geïnteresseerd geweest zijn in de klantenportefeuille van Hayes Lemmerz.

Bij Hayes Lemmerz in Hoboken verliezen 35 bedienden en 220 arbeiders hun baan. Het bedrijf zou op 9 oktober de deuren sluiten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud