Personeel Cogebi aanvaardt sociaal akkoord

Bij het metaalbedrijf Cogebi in Lot (Beersel) hebben de werknemers maandagnamiddag tijdens een personeelsvergadering het akkoord goedgekeurd dat directie en vakbonden eind vorige week hadden bereikt. 109 aanwezigen gaven hun instemming, 16 stemden tegen.

Vanaf dinsdag wordt er na tien dagen staking terug gewerkt. Bij Cogebi werken 183 mensen.

Aanleiding voor het conflict was onzekerheid over de toekomst van het bedrijf en kritiek op de gebrekkige aanpak van de directie die ook 'intimiderende praktijken' werd verweten. De onderhandelingen eind vorige week werden gevoerd met het moederbedrijf Nord Est nadat een gesprek met de plaatselijke directie niets had opgeleverd.

"Men biedt enerzijds werkzekerheid tot eind 2009. Als het bedrijf verkocht wordt, zal dit gebeuren aan een koper met een industrieel project voor Cogebi. De overnemer zal op de ondernemingsraad zijn plannen vooraf komen voorstellen. Daarnaast wordt er net onder de industrieel directeur een operationele supervisor aangesteld die diens taken ontlast. Conflicten tussen directie en personeel worden behandeld door de personeelsdienst", aldus vakbondsman Bart Deceukelier (ACV-Metaal).

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud