Picanol-concurrent Tsudakoma geeft derde winstalarm

De Japanse weefmachinebouwer Tsudakoma, een rechtstreekse concurrent van het Ieperse Picanol, heeft voor de derde keer dit jaar zijn winstverwachtingen neerwaarts bijgesteld. Het nieuwe winstalarm onderstreept de zware malaise waarin de markt voor weefgetouwen en de textielsector in het algemeen zich bevindt.

Tsudakoma verlaagde dit jaar na elk kwartaal al zijn winstvooruitzichten. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat de Japanse beursautoriteiten de beursgenoteerde bedrijven opleggen om bij elke rapportering hun prognoses aan te passen. 'Daardoor vormen de kwartaalcijfers van Tsudakoma steeds een goede indicatie voor de sector', zegt KBCS-analiste Nathalie Sierens.

Ook Picanol kende een desastreus eerste halfjaar en gaf eind augustus te kennen dat het geen herstel ziet voor de komende drie kwartalen. 'Picanol zal er niet in slagen dit jaar uit de rode cijfers te blijven', klonk het toen. De groep zag zich genoodzaakt om 85 jobs te schrappen na een nettoverlies van 1,3 miljoen euro over de eerste zes maanden.

Sierens ziet in het nieuwe winstalarm van de Japanse concurrent een bevestiging dat de markt volledig stilligt en verlaagt haar prognoses voor Picanol. Ze verwacht een verlies voor belastingen van 10 miljoen euro dit jaar en noemt een terugkeer naar winstcijfers in 2009, zonder bijkomende kostenbesparingen, 'een uitdaging'. Ze behoudt haar afbouwen-advies en hanteert een koersdoel van 7 euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud