Picanol handhaaft omzetdoelstelling 2007

De West-Vlaamse specialist in weefgetouwen Picanol handhaaft zijn omzetdoelstelling van 410 miljoen euro voor het huidige boekjaar. In het derde kwartaal schrijft Picanol een omzetcijfer van 83,75 miljoen euro in de boeken. Dat meldt Picanol in een trading update.

(tijd) - De omzet voor het derde kwartaal ligt 5,1 procent lager dan vorig jaar. Toen boekte Picanol over dezelfde periode 88,25 miljoen euro omzet. Analiste Nathalie Sierens van KBC Securities had die omzetdaling ingecalculeerd en focuste zich voornamelijk op de omzetprognose voor het volledige boekjaar.

Picanol merkt op dat het derde kwartaal 'gekenmerkt werd door enige onzekerheid in de vraag naar weefmachines'. Volgens Picanol lopen investeringen in nieuwe weefmachines vertraging op door de ITMA-beurs in München (de belangrijkste beurs voor textielmachinebouwers die in september doorging). Ook de speculatie rond nieuwe import- en exportbelastingen in China verzwakt de vraag wat.

De groep zegt dat de weefmachines van Picanol 'erg positief onthaald zijn' op de ITMA-beurs. De contracten die Picanol daar binnenrijfde zullen ten vroegste in 2008 een invloed op de resultaten hebben.

Tenslotte meldt Picanol dat de raad van bestuur een investeringsplan van 16 miljoen euro heeft goedgekeurd voor Proferro, de gieterij-activiteiten van de groep. De investering zal gespreid worden over drie jaren en voorziet onder meer in de aanbouw van een nieuwe vormlijn op de productievestiging in Ieper.

Peter De Groote peter.de.groote@tijd.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud