Picanol-voorzitter bevestigt exitscenario

Luc Van Nevel, de voorzitter van Picanol - Foto Photonews ©Photo News

Luc Van Nevel, de voorzitter van de weefgetouwenproducent Picanol, bevestigt dat bij de onderhandelingen tussen de meerderheids- en de minderheidsaandeelhouders een uitstap van die laatste op tafel ligt. Een uitkomst is er evenwel pas ten vroegste vrijdag.

(tijd) - De kleine aandeelhouders van Picanol, de groep rond ex-bestuurslid Paul Vandekerckhove en Philippe Steverlynck, voeren sinds de algemene vergadering van 15 april onderhandelingen met de referentie-aandeelhouders van het Ieperse bedrijf, de Stichting Administratiekantoor (STAK) die in handen is van Patrick Steverlynck en Luc Tack. De STAK bezit ruim 56 procent van Picanol.

Het minderheidsblok drong op de gesprekken aan uit ontevredenheid met het bestuur van het bedrijf in het algemeen en de kapitaalverhoging van 15 miljoen euro in het bijzonder. Picanol, dat het zwaar te verduren heeft door de crisis, heeft dat extra geld volgens het management heel dringend nodig.

De uitkomst van de onderhandelingen die het waarschijnlijk zal halen is de uitstap van het minderheidsblok. Zij zouden dan hun participatie van zo'n 20 procent buiten de beurs verkopen aan de referentie-aandeelhouders.

Een uitstap van de kleine aandeelhouders zou een historische breuk met het verleden betekenen. Een deel van de stichtersfamilie Steverlynck zou afscheid nemen van de groep, wat de weg openlegt voor buitenstaander Tack om de belangrijkste partij in het kapitaal te worden. Bovendien zou het scenario de weg vrijmaken voor de kapitaalverhoging.

De Picanol-voorzitter bevestigt dat de onderhandelingen in een finaal stadium zitten. 'We zijn in de verloskamer, maar het kind is er nog niet.' Ook klinkt het dat de gesprekken 'op een heel constructieve manier verlopen'. 'Iedereen, ook de minderheidsaandeelhouders, geven blijk van een grote bekommernis om het bedrijf.'

RV

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud