Poging tot onderhandelen bij Beaulieu mislukt

De staking bij textielgroep Beaulieu in Wielsbeke gaat voorlopig voort. Een nieuwe uitnodiging van de directie om komende maandag opnieuw rond tafel te zitten, liep op een sisser uit. De socialistische vakbond eiste schriftelijke garanties dat er een beter voorstel op tafel zou liggen en dat het eenzijdig verzoekschrift van de rechter zou worden ingetrokken, maar de directie weigerde die garanties te geven.

(belga) - Vrijdagochtend had een deurwaarden aan de poorten van Ter Lembeek een bevelschrift van de rechter betekend. Dat verplichtte de arbeiders en de vakbonden om werkwillige bedienden door te laten. De vakbonden waren allerminst opgezet met dit initiatief van de directie, dat ze als een aanval op hun stakingsrecht aanzien. De vakbonden tekenden ondertussen derdenverzet aan tegen dit eenzijdig verzoekschrift.

Vrijdagnamiddag kwam er toch nog een nieuwe uitnodiging van de directie om maandag opnieuw rond de tafel te gaan zitten. De christelijke vakbond toonde zich bereid, zelfs om de staking ondertussen op te schorten. ACV stelde evenwel één voorwaarde, met name dat ook de socialistische vakbond bereid was opnieuw te onderhandelen. Omdat de directie niet wenste in te gaan op de vraag naar schriftelijke garanties van ABVV, kwam er geen nieuwe afspraak voor overleg uit de bus.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud