Politie houdt 300 manschappen paraat

De politie houdt vrijdag al sinds 13 uur zo'n driehonderdtal manschappen paraat die kunnen ingrijpen als de situatie in de fabriek van Volkswagen in Vorst zou uit de hand lopen. Dat vernam Belga van Fanny Wellens, de woordvoerster van de Brusselse politiezone Zuid.

(belga) Een verslaggever van Belga stelde vrijdagnamiddag vast dat er zich een grote politiemacht bevindt in Neerpede in Anderlecht. Het gaat om een honderdtal agenten van de algemene federale reserve en van de Brusselse politiezone Noord. Er staan ook vier sproeiwagens klaar. Iedereen is bijzonder discreet opgesteld.

Volgens Wellens staan er over de hele politiezone Zuid zo'n driehonderdtal agenten klaar die kunnen ingrijpen. "Het gaat om een pure voorzorgsmaatregel. We willen allerminst provoceren en daarom zijn we zeker niet prominent in het straatbeeld aanwezig. Maar we moeten ons voorbereiden, zonder dat we zelf iets weten over het lot van de Volkswagenfabriek. Ook wij wachten af. Hopelijk krijgen de mensen goed nieuws", aldus Wellens.

De politie had donderdag een onderhoud met de directie van de fabriek in Vorst. Daaruit bleek dat er aanwijzingen zijn dat het fout zou kunnen lopen bij eventueel slecht nieuws. "Het lot van heel veel mensen hangt dan ook af van deze fabriek. Naast de vijfduizend personeelsleden, mag je zeker alle werknemers van de vele toeleveringbedrijven niet vergeten", aldus Wellens.

De politie houdt haar manschappen paraat tot er meer duidelijkheid is over de situatie van de Volkswagenfabriek.

Onder het personeel van Volkswagen Vorst viel vrijdagnamiddag weinig strijdvaardige reacties te noteren. De meeste arbeiders wachten eerder gelaten op verder nieuws.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud