Porsche lanceert overnamebod op VW van 100,92 euro per aandeel

Sportwagenbouwer Porsche heeft de voorwaarden voor het aangekondigde overnamebod voor Volkswagen AG bekendgemaakt. Porsche biedt aandeelhouders 100,92 euro per VW-stamaandeel en 65,45 euro voor niet-stemgerechtigde voorkoopaandelen, zo maakte het bedrijf woensdag in Stuttgart bekend.

(belga) De aankondiging komt er nadat Porsche maandag meedeelde dat het voor bijna 1 miljard euro een optie had uitgeoefend op 3,6 procent VW-aandelen. Porsche controleert nu 30,9 procent van het kapitaal van de grootste Europese autoconstructeur. Door het overschrijden van de kaap van 30 procent, is Porsche nu wettelijk verplicht tot een openbaar bod.

Volgens een woordvoerder streeft Porsche momenteel echter niet naar de meerderheid bij VW. Het overnamebod is een "formele zaak" die het Porsche mogelijk maakt zonder verdere formaliteiten verder VW-aandelen te kunnen kopen. Naar de woorden van bestuursvoorzitter Wendelin Wiedeking kan Porsche nu "nog sneller reageren, indien hedgefondsen bij VW willen instappen".

De biedprijs ligt duidelijk onder de huidige beurskoers van het VW-aandeel dat aan circa 113 euro noteert (en circa 75,50 euro voor de strips). Vorige week was de koers tot bijna 119 euro gestegen.

foto epa

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud