Prado Rugs in Kuurne sluit de deuren

De textielgroep Associated Weavers gaat haar weefafdeling Prado Rugs in Kuurne sluiten. De jobs van 109 arbeiders en 26 bedienden staan daardoor op de tocht. Dat werd donderdagvoormiddag meegedeeld op een bijzondere ondernemingsraad. De afdelingen tufting en extrusie, die samen 115 werknemers tewerkstellen, blijven verder actief op de site in Kuurne.

(belga) - De weefafdeling is de kleinste afdeling van de Associated Weavers groep, zo zei CEO Dries Bossuyt na afloop van de ondernemingsraad. "Ze is met een omzet van ongeveer 25 miljoen euro ook relatief klein in haar sector en kampt sinds een jaar met een sterk verminderde aankoop."

Prado had eind september aan de werknemers laten weten dat het een overnemer of partner zocht voor Prado Rugs, maar die werd dus niet gevonden. "In het extreem moeilijke en onzekere economische klimaat heeft deze zoektocht jammer genoeg geen concrete resultaten opgeleverd. Het enige alternatief is de volledige stopzetting. Besprekingen over een eventuele overname van activa en collecties lopen wel nog, " aldus nog Bossuyt.

De vakbonden zijn niet verrast door de sluiting. Ze wisten dat er voor medio november een overnemer gevonden moest worden. De gesprekken over een sociaal plan starten binnenkort.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud