Advertentie

Relanceplan steunt groei bouw 3 procent

©BELGA

Het relanceplan van de federale regering kan de bouwsector dit jaar in het beste geval 3 procent extra groei bezorgen. In dat geval draagt het plan bij tot een nulgroei voor de bouw in 2009. Dat stelt de Confederatie Bouw tijdens haar jaarlijkse persconferentie in de aanloop naar de bouwbeurs Batibouw.

(tijd) - 'De groei in de bouwsector is sinds vorig jaar voltooid verleden tijd. We zijn in een recessie beland', stelde Robert de Mûelenaere, de gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw. Hij benadrukte dat de ommekeer niet enkel met de financiële crisis te maken heeft. Sinds eind 2006 is de groei in de bouw trapsgewijs afgebrokkeld. Over het tweede en derde kwartaal van 2008 bleef de groei op 0,05 procent steken.

Het relanceplan van de federale regering moet die negatieve trend helpen tegengaan. Volgens de Confederatie Bouw kan het plan 'in het beste scenario' de bouwsector dit jaar 3 procent extra groei bezorgen, wat neerkomt op een ondersteuning van het bbp met 0,3 procent. In dat geval zou de bouw in 2009 een nulgroei realiseren.

YB

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud