Renault sluit fabrieken één tot twee weken

De Franse autobouwer Renault gaat vanaf volgende week bijna al zijn fabrieken in Frankrijk voor één tot twee weken sluiten. Op die manier wil het bedrijf de daling in de verkoop opvangen. Dat verklaarde een vakbondsafgevaardigde vrijdag aan het persbureau AFP.

(belga) - "Het begint volgende week in de fabriek in Le Mans, die voor twee weken gesloten wordt, en die in Flins zal eveneens twee weken de deuren sluiten", luidde het. "Volgende week zal ook de fabriek in Cléon een week dichtgaan, terwijl in Sandouville,  zoals bekend, een ploeg op twee niet meer zal werken tot het einde van het jaar". Voorts zal de vestiging in Douai tot de 37ste week gesloten zijn.

Renault heeft donderdag voor het vierde trimester een daling van de productie met twintig procent aangekondigd. Volgens de Spaanse media bereidt de groep voor 2009 technische werkloosheid voor bijna 5.500 werknemers in haar fabriek in Valladolid voor.

Voor de groep werken in Europa 80.000 mensen. Ze is voor 15 procent in handen van de Franse overheid. Renault kondigde recent aan dat 6.000 banen in Europa worden geschrapt, waarvan 4.900 in Frankrijk.

Ook de Franse autogroep PSA Peugeot Citroën kondigde vrijdag een "massale productiedaling" aan in het vierde kwartaal in het kader van een "uitzonderlijk actieplan" om de daling op de automarkt op te vangen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud