Renault verlaagt productie met kwart

De Franse autobouwer Renault gaat zijn productie in het vierde trimester met ongeveer een kwart verminderen. Het bedrijf brengt zijn productie hiermee in lijn met de dalende vraag.

(belga) - Dat maakte Patrick Pélata, de nieuwe directeur-generaal van Renault, maandag bekend in een interview met de Franse krant Le Parisien/Aujourd'hui.

"We gaan de productie in het vierde trimester met ongeveer 25 procent verminderen tegenover dezelfde periode vorig jaar", luidde het.
De beslissing is voelbaar in vijf fabrieken in Europa. Die zullen tijdelijk worden gesloten. "Frankrijk en Duitsland hebben tot het eind van de zomer de crisis getrotseerd (...) Nu zitten we er middenin", aldus Pélata.

Voor volgend jaar verwacht de directeur-generaal een daling met minstens 20 procent van de autoverkoop in Europa. Ook in de opkomende landen zou de groei tot stilstand komen. "Die zones kenden tot voor kort tussen de 10 en 15 procent groei", illustreerde Pélata.

"Al wat niet strikt noodzakelijk is voor volgend jaar werd verschoven", zei hij, verwijzend naar India waar nog slechts één van de twee geplande productielijnen in gebruik zal worden genomen. 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud