Resilux verwacht 5 tot 10 procent groei

©Lieven Van Assche

Resilux, de producent van voorvormen en petflessen, mikt voor het tweede halfjaar op een stijging van de volumes en de resultaten van 5 tot 10 procent. Dat meldt het bedrijf in een trading update.

(tijd) - Het tweede halfjaar werd tot nu toe vooral gekenmerkt door de nasleep van een zware aardbeving in Griekenland, die de vestiging van Resilux in Patras trof. Het bedrijf stelt dat dit geen negatieve invloed zal hebben op de cijfers over het tweede halfjaar. Intussen is begonnen aan de constructie van een nieuw productiegebouw.

Ondertussen profiteert Resilux van het feit dat de grondstofprijzen sinds september sterk aan het dalen zijn. Dat resulteert in de sector in voorraadafbouw en de omschakeling naar 'just in time'-aankopen. Tegenover de dalende grondstofprijzen staan tegenvallende weersomstandigheden.

Ondanks deze en de voorraadafbouw bij de klanten en de ‘just in time’ aankopen verwacht Resilux voor het tweede semester 2008 een volume- en resultatengroei van 5 tot 10% ten opzichte van het tweede semester van 2007. Resilux zal blijven inspanningen leveren om de netto financiële schulden verder af te bouwen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud