Ryanair start zaak tegen Air France

Ryanair klaagt Air France aan wegens illegale staatssteun nadat de Franse luchtvaartgroep eerder Ryanair voor de rechter daagde wegens oneerlijke handelspraktijken.

De Ierse budgetvlieger Ryanair heeft deze maand de Franse overheid aangeklaagd voor wat de luchtvaartmaatschappij als illegale hulp beschouwt aan Air France-KLM. Dat zei ceo Michael O'Leary dinsdag. De rechtszaak is op 10 maart bij een rechtbank in Parijs ingediend, zo meldt Dow Jones. Ryanair eist 113 miljoeneuro aan schade- en rentevergoedingen. Volgens O'Leary heeft Air France sinds 1994 meer dan 1 miljard aan illegale staatshulp ontvangen. De topman van de prijsvechter gaf geen details.

Onlangs zei Air France dat het het einde vorig jaar een klacht heeft ingediend bij de Europese Commissie tegen Ryanair wegens oneerlijke handelspraktijken. O'Leary zei in reactie daarop niet bang te zijn voor de uitspraak. Hij verwees naar een vonnis uit 2008 waarin werd verklaard dat de financiele tegemoetkomingen die Ryanair ontving in Charleroi, niet als illegale staatssteun kon worden beschouwd.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud