Sabca legt productielijn A400M stil

Sabca legt de productie van onderdelen voor het militaire transportvliegtuig A400M voor twee jaar stil. Dat blijkt uit een persbericht van de constructeur van vliegtuig- en ruimtevaartcomponenten. Sabca boekte vorig jaar een licht hogere omzet en een bijna identieke winst

(tijd) -  ‘De grote technische problemen, waar Sabca niets mee te maken heeft, halen de planning overhoop en dwingen ons tot deze maatregel’, zo luidt het. 

Sabca wacht nu op een nieuwe planning van Airbus Military, dochter van de Europese vliegtuigbouwer, en nieuwe akkoorden met de landen die aan het A400M-programma deelnemen. Uit de mededeling blijkt in welke mate de resultaten van 2009 beïnvloed zullen worden door de tijdelijkse stopzetting van de productie. Het is ook niet duidelijk welke impact er is op de tewerkstelling. De directie bij Sabca was niet bereikbaar voor commentaar.

Sabca boekte vorig jaar een geconsolideerde omzet van 133,2 miljoen euro (126,1 in 2007) en een nettowinst van 10,0 miljoen (9,9). Het nettodividend daalt van 0,63 naar 0,33 euro. Het kapitaal van de Limburgse dochter in Lummen werd verhoogd zodat het eigen vermogen weer de helft van het kapitaal bedraagd. Het aandeel sloot onveranderd op 12,8 euro.

GUM

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud