Sacyr Vallehermoso lanceert overnamebod op Eiffage

Sacyr Vallehermoso heeft een overnamebod gelanceerd op zijn Franse concurrent Eiffage. De Spaanse bouwgroep heeft 6,5 miljard euro veil voor twee derde van de aandelen van Eiffage. Sacyr heeft vandaag al een derde van de aandelen in handen.

(tijd) De overname zal gebeuren door een aandelenruil, onder voorwaarde dat Sacyr de controle verwerft over minstens 60 procent van de stemgerechtigde aandelen.

Sacyr biedt 12 nieuwe aandelen voor 5 aandelen van Eiffage. Hiermee schat Sacyr de waarde van een Eiffage-aandeel op 104,69 euro. Dit is 6,1 procent minder dan de slotkoers van Eiffage donderdagavond van 111,5 euro.

Het bod komt daags nadat een poging van Sacyr werd afgeblokt om leden van de raad van bestuur van Eiffage te benoemen. 'Het heeft geen zin voor Sacyr om zo'n investering aan te houden in een onderneming zonder enige invloed te hebben over de bedrijfsstrategie,' zegt een analist.

Gisterenavond verklaarde Jean Francois Roverato, de gedelegeerd bestuurder van Eiffage, dat een mogelijk overnamebod enkel zal worden geëvalueerd op basis van de waarde van het bod.

In Madrid was de handel in aandelen Sacyr Vallehermeso tot 10 uur vanochtend opgeschort. In Parijs is er vanmorgen nog steeds geen handel in Eiffage geweest.

Laurent Willaert laurent.willaert@tijd.be

foto bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud