Advertentie

Sioen ontslaat 30 werknemers in Ardooie

De specialist in industrieel textiel Sioen gaat in zijn vestiging in Ardooie 30 werknemers afdanken. Het collectief ontslag is een gevolg van de economische crisis, die Sioen zwaar treft. Dat meldt Sioen in een persbericht.

(tijd) - Als gevolg van de huidige economische malaise 'moet de groep maatregelen treffen en zo haar toekomst op de markt van gecoat technisch textiel veiligstellen', zegt het persbericht.

Het voornemen tot collectief ontslag in Ardooie heeft betrekking op twee activiteiten binnen de Coating-divisie. De andere divisies van Sioen zijn Confectie, Chemicals en Industrial Applications.

Sioen Industries stelde eind 2008 in totaal 4.676 mensen te werk, waarvan 899 in België. Op het hoofdkwartier in Ardooie zijn 380 mensen aan de slag.

Inducolor

Franstalige media meldden vrijdagmorgen dat het dochterbedrijf Inducolor in Meslin-l'Evêque dichtgaat. Daar waren 23 mensen aan de slag, waaronder 10 arbeiders. Zes bedienden en een arbeider zouden intussen sijn overgeplaatst naar Bornem. Van de andere werknemers van Inducolor werd een deel op prepensioen gestuurd. Er werden ook tien mensen ontslagen.

Koen Lambrecht

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud