Advertentie

Sluiting Proseat Wetteren kost 71 banen

Proseat, de joint venture tussen Recticel en Woodbridge, wil zijn afdeling van Proseat in Wetteren sluiten. Het bedrijf producteert in Wetteren sedert het einde van de jaren '70 gevormde schuimkussens voor autozetels bestemd voor Volvo. Dat blijkt uit een persbericht van Recticel. Tot 71 werknemers verliezen hun baan.

(tijd) Proseat produceert zetelkussens in vormschuim voor de autoindustrie. Het heeft vandaag in Europa 8 productievestigingen verspreid over 5 landen (België, Duitsland, Frankrijk, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk) en stelt 1.477 mensen tewerk.

Het bedrijf wijt de nakende sluiting aan een dalende capaciteitsbezetting in de Belgische fabrieken van Wetteren en Hulshout. Het bedrijf wil vermijden 'op korte termijn twee verlieslatende vestigingen in Belgie te hebben'.

Proseat zal daarom haar Belgische activiteiten vanaf midden 2007 samenvoegen in Hulshout. Daardoor zullen tot 71 werknemers hun baan verliezen, 55 arbeiders en 16 bedienden.

Proseat wil in Belgie op lange termijn enkel de fabriek in Hulshout behouden om de Belgische klanten en die in de buurlanden te bedienen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud