Sociaal overleg VW Vorst van start

Vakbonden en directie van de Volkswagenfabriek in Vorst zijn woensdag omstreeks 14 uur begonnen aan een eerste vergadering over het sociaal plan dat de grote herstructurering van de fabriek moet begeleiden.

(belga) Bij die reorganisatie zouden meer dan 2.000 mensen hun job verliezen, al blijven de vakbonden naar eigen zeggen over bitter weinig concrete informatie te beschikken.

'Vandaag hoop ik meer informatie te krijgen over het lot van mensen die het bedrijf nu al willen verlaten', zei ABVV-vakbondsman Jan Vanderpoorten voor de start van de vergadering. 'De werknemers die al een nieuwe job in het vooruitzicht hebben weten namelijk niet wat ze best doen. Daar willen we graag een oplossing voor. Over meer praten dan dat, verwachten we eigenlijk niet', aldus Vanderpoorten.

De vakbondsman begrijpt intussen de analyse van federaal minister van Werk Peter Vanvelthoven. De minister vermoedt dat de Volkswagendirectie een bewuste communicatiestrategie hanteert waarmee ze besparingen probeert door te drukken. 'Er zijn steeds meer elementen die daarop wijzen', zegt Vanderpoorten. 'Hoe kan je anders op korte tijd van strategie veranderen. Ik ben geschrokken van het feit dat je zo snel van de schrapping van 4.000 banen naar 2.000 kan zakken.'

Jan Vanderpoorten omschrijft de strategie dan ook als een slag in het gezicht van de werknemers. 'Daardoor wordt iedereen alleen maar vastberadener. Er is geen sprake van terug aan het werk gaan.'

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud