Spaans fonds heeft 10 procent van Recticel

De Spaanse investeringsmaatschappij Bestinver heeft zijn belang in de Oost-Vlaamse polyurethaanproducent Recticel opgedreven tot 10,13 procent. Dat staat te lezen in een transparantieverklaring van Euronext Brussel.

(tijd) De participatieversterking van Bestinver in Recticel kan een verklaring bieden voor de turbulentie waar het Recticel-aandeel vorige week in terechtkwam op Euronext. Tijdens de beursdag van vrijdag was het aandeel plots 9,18 procent meer waard, om later weer terug te vallen en af te klokken op 10,1 euro, of een stijging van 6,54 procent.

Rekening houdend met de Recticel-warrants, heeft de Spaanse fondsenbeheerder nu een participatie van 9,42 procent in Recticel. Sinds september 2006 heeft Bestinver een goed miljoen aandelen Recticel verworven.

De woordvoerder van Recticel was gisteren niet bereikbaar voor commentaar. Bij de holding Compagnie du Bois Sauvage, die via Rec-Hold New voor 27,31 procent participeert in Recticel, toont gedelegeerd bestuurder Vincent Doumier zich allerminst verbaasd over deze operatie. Doumier vindt het manoeuvre van Bestinver een goede zaak, aangezien het aantoont dat Recticel een gunstig aandeel is zowel vanuit strategisch als financieel oogpunt. Uiteindelijk verandert de hele zaak niets aan de Belgische verankering van Recticel.

Volgens de website van de Spaanse investeringsmaatschappij is Bestinver volledig in handen van de Spaanse bouwgroep Acciona. Acciona zit momenteel samen met de Italiaanse stroomproducent Enel in een biedingenrace op Endesa, een Spaanse elektriciteitsproducent.

Bestinver heeft momenteel voor 4,4 miljard euro activa in beheer via zes plaatsingsfondsen, 33 sicavs en drie pensioenfondsen. De Spanjaarden zijn geen onbekenden voor de Belgische ondernemingen. Eind 2005 verhoogde Bestinver zijn belang in schoenwinkelketen Brantano tot 6,67 procent. Een jaar eerder had Bestinver zijn entree gemaakt bij cinemagroep Kinepolis met een participatie van 5,29 procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud