Speculatie over autodivisie Fiat

Luca Cordera di Montezemolo - Foto AFP ©AFP

Het aandeel Fiat schiet fors hoger op de beurs van Milaan. Er wordt gespeculeerd dat de Italiaanse autobouwer woensdag, bij een presentatie over de nieuwe strategie, de afsplitsing van zijn autodivisie aankondigt. Fiat-voorzitter Luca Cordero di Montezemolo maakte al zijn vertrek bekend.

(tijd/belga) - Montezemolo stapt op na het beëindigen van zijn mandaat. Hij blijft directeur bij Fiat en voorzitter bij Ferrari, zo heeft het Italiaanse autoconcern bekendgemaakt.

Volgens het Italiaanse persagentschap Ansa zou John Elkann de nieuwe voorzitter van Fiat worden. De 34-jarige kleinzoon van Gianni Agnelli, de historische chef van het bedrijf, werd door Agnelli, die in 2003 overleed, aangeduid als opvolger.

Woensdag komt Fiat met een update van zijn strategie, de eerste sinds Fiat vorig jaar een substantieel belang nam in de noodlijdende Amerikaanse autobouwer Chrysler. Er wordt gespeculeerd dat Fiat dan een spin-off van zijn autodivisie bekendmaakt. Mogelijk zou Ferrari in die operatie een rol spelen, melden media op basis van anonieme bronnen.

Sergio Marchionne, de CEO van Fiat, liet al verstaan dat het onderwerp van de afsplitsing 'ter sprake zal komen' tijdens de persconferentie over de strategische update van woensdag. Marchionne zal daarop ook aanwezig zijn.

Een en ander stuurde het aandeel Fiat dinsdag op de beurs van Milaan tot meer dan 9 procent hoger. In de loop van de dag stond Fiat op een koers van 10,45 euro, het hoogste peil van de jongste drie maanden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud