Staking bij Boeing

©EPA

Zo'n 27.000 monteurs van Boeing zijn vrijdagnacht in staking gegaan na de mislukking van de onderhandelingen tussen hun vakbond en de directie. De productie van de Amerikaanse luchtvaartreus ligt daarmee plat, meldt het bedrijf.

(belga) - "De onderhandelingen onder leiding van een bemiddelaar tussen de International Association of Machinists and Aerospace Workers (IAM)" en de directie "zijn vandaag (vrijdag) beëindigd zonder akkoord over een nieuw looncontract voor bijna 27.000 werknemers", zo meldt Boeing.

"De voorbije twee dagen hebben, Boeing, de vakbond en de federale bemiddelaar hard gewerkt om in goed vertrouwen een akkoord te bereiken. Helaas waren de meningsverschillen te groot", aldus de CEO van het departement commerciële vliegtuigen, Scott Carson.

De staking gaat zaterdag van start.

"Tijdens de werkonderbreking gaat Boeing zijn klanten en hun actieve vliegtuigen helpen. Het bedrijf blijft toestellen leveren die al klaar waren voordat de staking begon en blijft wisselstukken leveren". Maar "Boeing heeft niet de intentie om vliegtuigen te assembleren zolang de staking duurt".

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud