Tata hervat bouw fabriek Nano voorlopig niet

foto bloomberg

De Indiase autobouwer Tata gaat de bouw van zijn fabriek in het oosten van India, waar de goedkoopste auto ter wereld zou worden gebouwd, nog niet hervatten. Dat heeft de constructeur maandag gemeld, ondanks het stopzetten van het protest door landbouwers tegen de bouw van de fabriek.

(belga) - Tienduizenden landbouwarbeiders protesteerden tegen de bouw van de fabriek, maar zetten hun acties zondag stop nadat ze tot een overeenkomst gekomen waren met de plaatselijke overheid. Tata aanvaardt die overeenkomst echter niet omdat ze te onduidelijk zou zijn.

De autobouwer ziet zich naar eigen zeggen verplicht om de bouw van de fabriek alsnog niet te hervatten. De landbouwers startten hun protest op 24 augustus, omdat hun land volgens hen met geweld afgenomen was.

In 2006 startte Tata de bouw van de fabriek, waar de constructeur de Nano wil bouwen. Vorige week werd de bouw stilgelegd, omdat werknemers zich door de protesterende landbouwers bedreigd voelden. Tata dreigde er al mee de fabriek te zullen verhuizen.

Tata investeerde 350 miljoen dollar in de fabriek, die vanaf oktober jaarlijks 250.000 stuks van de kleine auto moest assembleren. De kleine Nano met een 600cc motor werd in januari in New Delhi aan de wereld voorgesteld.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud