'Tata Nano wordt mijlpaal in transportgeschiedenis'

©BLOOMBERG NEWS

De goedkoopste wagen ter wereld, de Nano van de Indiase autobouwer Tata, wordt een mijlpaal in de transportgeschiedenis. Dat heeft Tata gezegd bij de voorstelling van de auto op het Salon van New Delhi. De Nano krijgt een prijskaartje van 100.000 Indiase roepie (1.700 euro) en moet het voor duizenden families mogelijk maken om een auto te bezitten.

(belga) - De goedkope auto is het geesteskind van Ratan Tata, de 70-jarige topman van de Tata groep. "Toen ik families zag rijden op motorfietsen - de vader aan het stuur, een kind voor hem en zijn vrouw met een baby achterop - begon ik na te denken over een veilig en betaalbaar vervoermiddel voor hen", aldus Tata.

De Nano kan tot vijf mensen vervoeren, maar heeft geen radio, airco of spiegel aan passagierskant. De kleine krachtbron, die voor een topsnelheid van ruim 100 kilometer per uur zorgt, is 623 cc groot, levert 33 pk en ligt achterin. Volgens Tata doorstaat het autootje de frontale crash tests en voldoet het aan de Euro-IV emissienormen. Het verbruik zou ongeveer 5 liter per 100 kilometer bedragen.

In de toekomst zijn, naast de standaardversie, ook twee luxeversies van de Nano gepland.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud