Advertentie

Tenneco Automotive sluit een week de deuren

Schokdemperproducent Tenneco Automotive in Sint-Truiden sluit eind deze maand een week de deuren. De werknemers zullen dan collectief verlof moeten opnemen, zo meldt de regionale televisiezender TVLimburg maandagavond. Het nieuws wordt bevestigd in vakbondskringen. Bij het bedrijf werden de contracten van 80 tijdelijken eerder al stopgezet.

(belga) - Directie en vakbonden bij Tenneco Automotive bereikten maandag een akkoord om de laatste week van februari collectief verlof in te voeren. Er zal dan gedurende vijf dagen niet geproduceerd worden.

Een andere maatregel die werd overeengekomen, is dat er 's vrijdags twee uur minder zal gewerkt worden om de dalende vraag naar schokdempers in Europa op te kunnen vangen. De vakbonden hadden er in dit verband bij de directie op aangedrongen om arbeidsduurvermindering te overwegen om zoveel mogelijk mensen aan boord te houden.

Vanaf deze maand werden er bij Tenneco Automotive in Sint-Truiden ook al geen weekendshifts meer gedraaid en werd het nachtwerk tot een minimum herleid.

Bij de schokdemperproducent in Sint-Truiden werken momenteel nog 940 arbeiders en ruim 300 bedienden. Zowat 100 interim-arbeiders verlieten het bedrijf in oktober van vorig jaar in het kader van een wereldwijde reorganisatie binnen de Tenneco-groep.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud