Thomas Cook vliegt weer volop op Brussel

Nu het Belgische luchtruim niet meer in de met vulkaanas besmette zone ligt en de beperkingen op het vliegverkeer zijn opgeheven, vliegt Thomas Cook weer volop op Brussel. Dat is woensdag vernomen van Baptiste Van Outryve, woordvoerder van Thomas Cook Belgium. De touroperator geeft wel nog steeds voorrang aan de repatriëring van gestrande klanten.

(belga) - Sinds het Belgische luchtruim dinsdag om 8 uur weer opengesteld werd en vliegen onder voorwaarden opnieuw kon, bracht Thomas Cook klanten via luchtbruggen naar Zuid-Europa. Van daaruit werden de reizigers met bussen naar België gebracht. Nu wordt er opnieuw volop op Brussel gevlogen. De eerste vlucht moet woensdag omstreeks 17.30 uur landen.

Tegen middernacht zal iets meer dan de helft van de klanten van Thomas Cook die tegen donderdag moesten gerepatrieerd zijn, ook teruggebracht zijn. Vanaf donderdag kan de touroperator opnieuw vertrekkende vluchten uitvoeren volgens het normale schema, maar de woordvoerder benadrukt dat de repatriëring nog altijd de prioriteit heeft. Daarvoor wordt ook een beroep gedaan op partner- en privémaatschappijen.

'We willen de repatriëring zo snel mogelijk rond hebben, maar ik schat dat ze toch nog minimaal twee dagen zal duren', zegt Van Outryve. Wat betreft de inzet van privémaatschappijen: Bruce Dickinson, zanger van metalband Iron Maiden maar ook piloot, zal vanaf donderdagavond drie vluchten uitvoeren voor Thomas Cook tussen de Egyptische badplaats Hurghada en Brussel.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud