'Top Antwerp Shiprepair in de cel'

Sinds dinsdagochtend zit de top van het scheepsherstellingsbedrijf Antwerp Shiprepair - het voormalige Mercantile Beliard - opgesloten. Meteen werd een bewindvoerder aangeduid. De top wordt verdacht van misbruik van vennootschapsgoederen en meerdere inbreuken op de fiscale wetgeving. De 165 werknemers krijgen vandaag/vrijdag op een bijzondere ondernemingsraad toelichting. Dat berichten Gazet van Antwerpen en Belang van Limburg vrijdag.

(belga) Antwerp Shiprepair werd enkele jaren geleden door Nederlandse aandeelhouders overgenomen en lijkt sindsdien in goeden doen. Dat belet niet dat twee bedrijfsleiders, Jozef S. (Schilde) en Harry V.A. (Dordrecht), dinsdagochtend van hun bed werden gelicht en sindsdien op secreet zitten. Dat betekent dat ze vijf dagen geen contact mogen hebben met de buitenwereld, ook niet met hun advocaat. Een derde verdachte, Paul V., werd opgepakt en verhoord, maar later vrijgelaten onder voorwaarden.

Het Antwerps parket is karig met commentaar. 'Ja, er loopt een gerechtelijk onderzoek en er werd een voorlopig bewindvoerder aangesteld'.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud