Toyota roept Belgische Land Cruisers terug

Foto PhotoNews

De Japanse autobouwer Toyota gaat wereldwijd 34.000 wagens terugroepen. In de VS gaat het om 9.400 Lexus GX 460 terreinwagens. Die wagen is gebaseerd op de Toyota Land Cruiser, waardoor wereldwijd 34.000 wagens een software-update nodig hebben. In ons land gaat het om 200 wagens.

(tijd) - Het bedrijf doet dit nadat het Amerikaanse consumentenmagazine Consumer Reports vorige week een probleem vaststelde met de baanvastheid van de Lexus GX 460. De problemen deden zich voor wanneer het magazine enkele noodmanoeuvres simuleerde met de wagen. Daarbij bleek de wagen gemakkelijk dwars op de rijrichting te gaan staan, zonder dat de elektronische stabiliteitscontrole ingreep. Daardoor zou de GX 460 gemakkelijk kunnen overslaan.

Toyota liet in een aanvankelijke reactie weten geen problemen te hebben vastgesteld bij eigen tests. Consumer Reports haalde echter het 'don't buy'-label boven - de eerste keer sinds 2001 - en Toyota liet prompt weten het nieuws 'zeer ernstig' te nemen.

Concreet worden alle GX 460's met bouwjaar 2010 teruggeroepen voor een software-update. Die moet ervoor zorgen dat de elektronische stabiliteistcontrole dan toch sneller ingrijpt. De terugroepactie heeft betrekking op 9.400 wagens in de VS.

De Lexus GX 460 is echter gebaseerd op de Toyota Land Cruiser, die wereldwijd verkocht wordt. Daardoor heeft de terugroepactie betrekking op in totaal 34.000 wagens met bouwjaar 2010, waarvan 200 in ons land. De software-update zal zonder kosten voor de eigenaars gebeuren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud