Toyota stapt in Tesla Motors

Toyota gaat voor 50 miljoen dollar een belang nemen in Tesla Motors, dat elektrische sportwagens produceert. Het is drummen bij Tesla want sinds vorig jaar heeft ook Daimler 10 procent van het bedrijf.

(tijd) - Tesla en Toyota hebben donderdag een partnerschip gesloten om elektrische auto's te produceren in Fremont, in de fabriek die Toyota onlangs sloot. Dat zal 1.000 banen creëren, een vijfde van de vroegere tewerkstelling in de fabriek. Arnold Schwarzenegger, gouverneur van Californië, was er dan ook als de kippen bij om de twee partijen te verwelkomen.

In het kader van de samenwerking zal Toyota ook een belang nemen in Tesla, goed voor 50 miljoen dollar.

Een ritje

Mr. Toyoda, de topman van Toyota, zei op een persconferentie dat de basis van de deal werd gelegd toen hij een paar maanden geleden werd uitgenodigd door Elon Musk, de man achter Tesla Motors, om een ritje in één van zijn sportauto's te maken. 'Ik was onder de indruk van hoe goed de auto reed en hoe snel Tesla de auto heeft gebouwd', zei hij.

Elon Musk is een begrip in de autobranche. Musk, die trouwens ook de eerste steen van de onlinebetaaldienst Paypal legde, slaagde erin een auto te maken die van 0 naar 100 km/uur snelt in 3,9 seconden en geen CO2 uitstoot.

Echtscheiding

Diezelfde Musk haalde eerder deze week nog op een andere, eerder onaangename manier, het nieuws. Zijn ex-vrouw zette alle details van de echtscheidingsregeling openbaar via haar blog. Daarin staat onder andere te lezen dat ze 10 procent van de Tesla-aandelen eist, bovenop een huis, een paar miljoen dollar cash en ... een Tesla Roadster (met een marktwaarde van al snel 100.000 dollar).

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud