Twee Duitsers aan hoofd Audi Brussel

Audi-man Alfons Dintner wordt de nieuwe fabrieksleider van Audi Brussel. Hij vervangt Norbert Steingräber. Personeelsdirecteur Jos Kayaerts wordt vervangen door Stefanie Ulrich. Er komen ook tientallen miljoenen euro investeringen richting Vorst.

(belga) Alfons Dintner (43) komt over van de hoodzetel van Audi in Ingolstadt (Beieren). Daar was hij directeur van de schilderij. Zijn nieuwe taak in Vorst wordt algemeen directeur techniek en logistiek en woordvoerder van de directie. Stefanie Ulrich (42) was tot op vandaag personeelsdirecteur bij de VW-vestiging Salzgitter. Ze wordt bij Audi Brussel algemeen directeur human resources. Ze nemen vanaf 1 mei de touwtjes in handen.

De afscheidnemende directeurs Steingräber en Kayaerts zullen "nieuwe taken binnen het VW-concern op zich nemen", aldus de Audi-mededeling. Dintner is geboren in Ingolstadt, de plaats in Beieren waar Audi zijn grootste fabriek en hoofdzetel heeft. Hij startte zijn carrière 25 jaar geleden met de opleiding tot monteur, om in 1987 administratieve werkzaamheden in de Audi-schilderij op zich te nemen. In 2001 kreeg hij er de eindverantwoordelijkheid. Van 1992 tot 2006 was hij naast zijn werkzaamheden in Ingolstadt internationaal verantwoordelijk voor talrijke planningen, nieuwe projecten en optimaliseringen van schilderijen binnen het concern.

Een woordvoerder van de premier bevestigde dat investeringen voor dit jaar werden aangekondigd van 100 miljoen euro. De investeringen in de plaatslagerij en ook in de montage passen in de komst van de Audi A3. Personeelsdirecteur Jos Kayaerts bevestigde dat het om een dergelijk bedrag gaat voor dit jaar, en dat het daarmee voor de komende drie jaar "nog niet gedaan is". Om hoeveel het in totaal gaat, moet de komende weken duidelijk worden. Kayaerts houdt "een dubbel gevoel" over aan zijn vervanging bij Audi Brussel. "De basis voor Vorst is zeer positief. Het was leuk geweest om daaraan deel te nemen. Anderzijds is het een goede zaak dat Audi eigen mensen aan het stuur zet. Dat betekent dat ze er 100 pct in geloven", aldus Kayaerts.

VW bevestigde dat het bedrijf met Kayaerts wil voortgaan, aldus nog de personeelsdirecteur. ACV-vakbondsman Pascal Van Cauwenberge reageert afwachtend. "Ik ken die mensen niet. Ik had liever gezien dat ze met een Belg waren doorgegaan, dat zou de communicatie vlotter maken. Jos Kayaerts heeft dag en nacht voor Vorst gevochten", aldus de ACV-man. Hij gaat er van uit dat de vestiging in Vorst nu heel gauw ook officieel een Audi-fabriek wordt. Hedwyn De Clercq van het ABVV vindt het een "slechte zaak dat Kayaerts weggaat. Het was de ideale gesprekspartner, het is het zoveelste slachtoffer van de herstructurering". Voor het personeel wordt het nu opnieuw aanpassen, luidt het. Stefaan Van Bockstaele van de liberale vakbond kreeg een positieve indruk van de nieuwe directeur. "Een echte Beier, gemoedelijk". De nieuwe personeelsdirecteur heeft volgens de vakbondsman meegewerkt aan de personeelsafbouw bij toeleverancier Salzgitter.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud