Umicore blijft bij bod op Allgemeine

foto Sofie Van Hoof ©Sofie Van Hoof

Umicore blijft bij zijn bod op de resterende aandelen van haar Duits juwelen- en electroplatingfiliaal Allgemeine Gold- und Silberscheideanstalt (Allgemeine). De materiaaltechnologiegroep heeft al 90,8 procent van Allgemeine en biedt sinds 9 december 40 euro per resterend aandeel. Het bedrijf verhoogt haar bod niet, ook al is de koers van Allgemeine op de Vrije Markt van Frankfurt en Berlijn boven de 40 euro gestegen.

(tijd) - 'We hebben absoluut niet de intentie om het bod te verhogen', zegt woordvoerder Bart Crols. Nochtans speculeert de markt op een hoger bod, aangezien de koers sinds de aankondiging van het bod op 8 december tot maximaal 43 euro is geklommen. Woensdag noteert Allgemeine op 41,90 euro, een stijging van 0,7 procent. Het bod van Umicore bood een premie van 31 procent op de laatste slotkoers voor de aankondiging.

Umicore deelde woensdag voorbeurs mee dat het de voorwaarden voor het bod aanpast. De materiaaltechnologiegroep houdt nu ook de aangekochte aandelen indien er minder dan 95 procent wordt verworven in de biedperiode. Aanvankelijk zou Umicore de aangekochte aandelen in dat geval laten terugvloeien naar de oorspronkelijke aandeelhouders. De biedperiode liep normaal tot 21 januari, maar wordt als gevolg van de aanpassing verlengd tot 4 februari.

Als Umicore op 4 februari aan 95 procent of meer van Allgemeine zit, kan het overgaan tot een uitrookbod en Allgemeine van de beurs halen. 'Als dat niet zo is, behouden we door de aanpassing van vandaag alvast de verworven aandelen en lopen we niet het risico die te moeten teruggeven', aldus Crols. 'Het is nog steeds de bedoeling om 100 procent van Allgemeine in handen te krijgen.' Met de overname wil Umicore een kerngedeelte van haar edelmetaalproductenactiviteit volledig integreren.

BS/RV

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud