Umicore handhaaft verwachtingen 2007

De materiaaltechnologiegroep Umicore blijft bij zijn prognose om het boekjaar 2007 af te sluiten met een recurrente bedrijfswinst (rebit) tussen 345 en 365 miljoen euro. Dat meldt de groep in een trading update na het derde kwartaal.

(tijd) - In de periode van juli tot september zag Umicore zijn inkomsten toenemen met 9 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Voor de afdeling Nieuwe Materialen stegen de opbrengsten met 3 procent.

De afdeling Edelmetaalproducten en Katalysatoren, de grootste eenheid van het bedrijf, haalde 12 procent meer inkomsten. Voor Autokatalysatoren ondervond Umicore wel een impact van een vertraagde autoproductie in de VS en van volumeverminderingen van een van haar klanten. Recent toegekende contracten moeten de situatie echter herstellen tegen midden 2009.

Speciale Zinkproducten boekte de grootste vooruitgang en haalde 25 procent meer inkomsten. Deze afdeling omvat de zinkactiviteiten die niet in Nyrstar werden ondergebracht: zinkpoeders, bouwmaterialen en zinkbatterijen.

Edelmetaaldiensten realiseerde 1 procent minder inkomsten. De eenheid blijft zo in de buurt van het uitzonderlijke niveau waarop ze in 2006 en in de eerste helft van 2007 presteerde en blijft profiteren van de hoge prijzen van edele en speciale metalen.

Umicore meldt voorts dat de beursgang van Nyrstar het bedrijf zo'n 680 miljoen euro zal opbrengen. Dat bedrag kan stijgen tot 780 miljoen euro als de overtoewijzingsoptie volledig wordt uitgeoefend. De nettomeerwaarde van de operatie zal uitkomen rond de 380 miljoen euro (440 miljoen euro in het geval van de overtoewijzing).

Het management onderzoekt verschillende scenario's om, na de inkomsten uit de beursgang van Nyrstar, de kapitaalstructuur van het bedrijf te optimaliseren.

Op 29 oktober had Umicore voor 120 miljoen euro aan eigen aandelen ingekocht. Dat resulteert in een belang van 5,45 procent. In de komende weken wil de groep het programma van 150 miljoen euro voltooien.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud