Advertentie

Umicore rijft Allgemeine niet helemaal binnen

©Sofie Van Hoof

De materiaaltechnologiegroep Umicore heeft haar bod op de aandelen van haar Duitse dochter Allgemeine Gold- und Silberscheideanstalt (Allgemeine) die nog niet in haar bezit waren, afgerond. Dat blijkt uit een persbericht. Umicore blijft onder de drempel van 95 procent steken en kan dus geen uitrookbod lanceren.

(tijd) - Umicore bood 40 euro per aandeel Allgemeine. Met de overname wou Umicore een kerngedeelte van haar edelmetaalproductenactiviteit volledig integreren.

Tijdens de biedperiode steeg de koers van Allgemeine echter boven de 40 euro, wat erop wees dat de markt op een verhoging van het bod speculeerde. Umicore besloot het bod niet te verhogen, maar verlengde het wel tot 4 februari en paste ook de voorwaarden aan. De groep zei dat ze de aangekochte aandelen Allgemeine zou behouden, ook als er minder dan 95 procent werd verworven tijdens de biedperiode. Dat is nu dus het geval.

Het bod op het juwelen- en elektroplatingfiliaal Allgemeine ging op 9 december van start. Voorafgaand aan het bod bezat Umicore al 90,8 procent van Allgemeine. Hoeveel procent Umicore nu precies in handen heeft, wil de groep niet zeggen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud