Umicore wint veiling voor overname Delphi Catalyst

De materiaaltechnologiegroep Umicore heeft de veiling gewonnen voor de overname van de autokatalysatorendivisie van het Amerikaanse Delphi. Umicore verhoogde zijn prijs van 55,6 tot 75 miljoen dollar, zo meldt de groep in een persbericht. Op 16 augustus moet de transactie nog worden goedgekeurd door de handelsrechter, aangezien Delphi Catalyst onder Chapter 11 werkt.

(tijd) De materiaaltechnologiegroep Umicore heeft de veiling gewonnen voor de overname van de autokatalysatorendivisie van het Amerikaanse Delphi. Umicore verhoogde zijn prijs van 55,6 tot 75 miljoen dollar, zo meldt de groep in een persbericht. Op 16 augustus moet de transactie nog worden goedgekeurd door de handelsrechter, aangezien Delphi Catalyst onder Chapter 11 werkt.

Behalve de hogere aankoopprijs zijn alle voorwaarden hetzelfde gebleven. Umicore neemt ook werkkapitaal ter waarde van 80 miljoen dollar over, net als een volledig klantenboek en een portefeuille van intellectuele eigendomsrechten.

Umicore verwacht dat de overname de winst tijdens het laatste kwartaal van 2007 lichtjes zal verwateren. In 2008 moet ze tot de winst bijdragen.

Eerder deze week dook nog een concurrent voor de overname op. Het Amerikaanse Catalytic Solutions Inc (CSI) bood 58,1 miljoen dollar voor de divisie van Delphi.

In een gelijktijdig persbericht van Delphi meldt het Amerikaanse bedrijf dat het 'Umicore gekozen heeft boven CSI als hoogste en beste bod'. Het bedrijf verwacht de verkoop aan Umicore af te ronden voor het einde van het jaar. Delphi houdt CSI wel achter de hand als 'tweede bieder', in het geval de handelsrechter op 16 augustus de deal tussen Umicore en Delphi niet goedkeurt.

'Wij hebben er alle vertrouwen in dat de rechter de deal zal goedkeuren. Wij verwachten geen problemen op 16 augustus. De afrondig van de overname is voorzien eind september', aldus Bart Crols, de woordvoerder van Umicore in een telefonische reactie aan Tijd-Nieuwslijn.

Roel Verrycken roel.verrycken@tijd.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud