Umicore ziet recurrente bedrijfswinst van 410 à 440 miljoen euro

De materialentechnologiegroep Umicore verwacht in 2007 een recurrente bedrijfswinst (rebit) te boeken in de vork van 410 tot 440 miljoen euro. Dat meldt de groep in een trading update. Die vooruitzichten houden geen rekening met de effecten van de oprichting van Nyrstar in de loop van het derde kwartaal.

(tijd) De inkomsten in het eerste kwartaal voor de hele groep stegen met 14 procent. In de divisie Nieuwe Materialen daalden de inkomsten in het eerste kwartaal met 4 procent. Die daling is het gevolg van de overheveling van de afdeling Zinc Battery Materials naar de divisie Speciale Zinkproducenten.

Bij de Edelmetaalproducten en Katalysatoren stegen de inkomsten met 7 procent, bij de Edelmetaaldiensten met 18 procent.

De divisie Speciale Zinkproducenten profiteerde enerzijds van de toevoeging van Zinc Battery Materials, en anderzijds van sterkere premies en een hogere zinkprijs. De inkomsten stegen met 40 procent.

Umicore verwacht in 2007 vooral een aanzienlijke verbetering bij Speciale Zinkproducenten ten opzichte van vorig jaar. De winst uit de activiteit Zinc Alloys en Padaeng (die van Nyrstar deel zullen uitmaken) wordt verwacht rond 80-90 miljoen euro te schommelen, terwijl ook de zinkproduct-activiteiten met toegevoegde waarde naar verwachting goed zullen blijven presteren.

Voor Nieuwe Materialen wordt een status-quo op jaarbasis verwacht, naast een verdere groei voor Edelmetaalproducten en Katalysatoren. Edelmetaaldiensten zal zijn buitengewone prestatie van 2006 benaderen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud