Unilin investeert in Rusland

Quickstep is een van de merken van Unilin - Foto Belga

De West-Vlaamse groep Unilin bouwt een laminaatfabriek in Rusland. In een eerste fase investeert het bedrijf 55 miljoen dollar. Later kan daar nog eens 45 miljoen dollar bijkomen. De productie moet starten in oktober 2010.

(tijd) - Op een industrieterrein in Nizhny Novgorod, op zo'n 500 kilometer van Moskou, heeft Unilin 126 hectare grond gekocht. Daarop wordt nu een laminaatfabriek gebouwd, met bijhorende opslagruimtes.

Unilin schat in totaal zo'n 100 miljoen dollar te investeren. 'In de toekomst zijn er nog meer projecten gepland, ook voor andere businessunits van de groep', zegt het bedrijf in een persbericht. 'De investeringen kunnen oplopen tot 430 miljoen dollar.'

De fabriek in Nizhny Novgorod is het eerste investeringsproject van de West-Vlaamse groep in Rusland. Momenteel verkoopt ze wel al haar producten in Rusland, maar dat gebeurt louter op importbasis.

In een persmededeling benadrukt Unilin dat de nieuwe fabriek in Rusland geen gevolgen zal hebben voor de vier bestaande vestigingen in België en de VS.

Unilin, onderdeel van de Amerikaanse vloerbekledingsgroep Mohawk Industries, tekende in 2007 voor een omzet van 1,1 miljard euro. Er werken 3.500 mensen voor het bedrijf, verspreid over vier divisies. Naast de laminaatafdeling Unilin Floorings, gaat het om Unilin Decor (gemelamineerde platen), Unilin Boards (platen) en Unilin Systems (daksystemen).

SDS

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud