Advertentie

Vakbonden: 'goed nieuws voor toeleveranciers'

De goedkeuring door de werknemers van de omvorming van VW Vorst tot een Audifabriek, is goed nieuws voor de toeleveranciers. Een afkeuring had grote gevolgen gehad voor de toeleveringsbedrijven, maar dankzij de goedkeuring zouden de grootste herstructureringen er achter de rug moeten zijn. Dat zeggen vakbondsverantwoordelijken van ACV en ABVV.

(belga) De toeleveringsbedrijven van VW Vorst hebben de voorbije maanden geanticipeerd op de plannen voor de fabriek in Vorst, aldus Gui Heyrman van ABVV-Metaal. Zo sluit het bedrijf Faurecia de deuren eens de Golf verdwijnt uit Vorst, legt hij uit. Bij andere toeleveranciers (zoals Decoma Belplas, Johnson Controls en Arvin Meritor) werden al effectieven geschrapt.

"Bij alle toeleveringsbedrijven zijn al sociale luiken uitgewerkt", beaamt ook Marc Jespers van ACV Metaal. "Dat de plannen voor een Audifabriek zijn goedgekeurd, betekent dat het personeelsbestand bij deze bedrijven al is aangepast. Enkel als de werknemers van VW ze hadden afgekeurd, zouden er nog grote gevolgen zijn voor de toeleveranciers".

Beide vakbondsmensen verwachten dat, als alles voort verloopt zoals voorzien, de grootste herstructureringen bij de toeleveranciers achter de rug zijn. "De toekomst ziet er nu goed uit, want bij de bedrijven werd voor de overblijvers drie jaar werkzekerheid bekomen", aldus Heyrman. Zijn collega Jespers ziet "zeker perspectief voor de toekomst", al zal het volgens hem nog afhangen van welk bedrijf wat zal mogen produceren voor de Audimodellen die naar Vorst zullen komen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud