Advertentie

Vakbonden sturen aan op sociaal plan

De vakbonden bij Proseat Wetteren zullen met de directie onderhandelen over een sociaal plan voor de 71 werknemers die bedreigd worden met collectief ontslag. Dat zegt Paul Schoeters van ACV Chemie, nadat Proseat bekendmaakte dat het de afdeling in Wetteren wil sluiten.

(belga) Proseat, een joint venture tussen Recticel en Woodbridge, produceert in Wetteren en Hulshout zetelkussens in vormschuim voor de autoindustrie. De directie kondigde vandaag/donderdag op een bijzondere ondernemingsraad aan dat het de productielijn in Wetteren volledig wil sluiten, zegt Schoeters.

"Dat betekent dat 55 arbeiders en 16 bedienden collectief ontslagen worden. De lokale vakbondsafgevaardigden zullen de komende maanden onderhandelen over sociale begeleidingsmaatregelen", aldus Schoeters. Proseat Wetteren produceert vooral zetels voor Volvo Cars en leed onder het wegtrekken van de productie naar concurrent Johnson Controls.

Proseat wil vermijden dat het op korte termijn twee verlieslatende vestigingen in Belgie heeft. Het bedrijf wil in Hulshout één productieplant behouden om de klanten in België en in de nabij gelegen buurlanden te bedienen. "Toch heerst er in Hulshout ook grote ongerustheid", aldus Schoeters. "De directie garandeert in Hulsthout enkel een status quo. De werknemers in Wetteren zullen niet kunnen overstappen naar Hulshout".

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud