Van Hool: "geen sprake van overname"

Er is geen sprake van een overname. Dat heeft busbouwer Van Hool maandag gezegd in een reactie op berichten over interesse van de Indiase groep Hinduja in het bedrijf uit Koningshooikt.

(belga) Dit weekend meldden De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Volk dat er al enkele maanden contacten zijn tussen de busbouwer en de Indiase groep Hinduja, die kunnen uitmonden in een volledige overname door de Indiërs.

In een reactie maandag zegt een woordvoerder van Van Hool dat er "geen sprake is van een overname". Volgens de woordvoerder zijn er maandag nog 18 mensen aangenomen. "Wij gaan gewoon door", zegt hij.

In een persbericht luidt het nog dat de berichtgeving kadert binnen een reeds jaren bestaande en terugkerende geruchtenstroom, waarbij Van Hool wordt gekoppeld aan andere marktspelers. Een geruchtenstroom die volgens het bedrijf wellicht een oorsprong vindt in een economische trend van globalisering en internationalisering. De busbouwer zegt dat "alhoewel ons beleid terdege rekening houdt met deze economische ontwikkeling", het bedrijf nog steeds een van de grootste onafhankelijke constructeurs is van autobussen, touringcars en bedrijfsvoertuigen in de wereld.

Bij Van Hool vond maandag, als gevolg van de krantenberichten, een buitengewone onderneminsgraad plaats. Ook op de ondernemingsraad ontkende de directie de overnameplannen. "Ook de gesprekken met de Indiërs zijn ontkend", aldus ACV-hoofdafgevaardigde Ludo Ceulemans. Volgens de vakbondsman zei de directie dat ze regelmatig worden gecontacteerd, maar dat ze daar nooit op in gaan.

De bonden hebben geen redenen om te twijfelen aan het antwoord van de directie. Toch blijft het ACV zich zorgen maken over de continuïteit van het bestuur van de onderneming. Het familiaal bedrijf slaagt er immers moeilijk in het bestuur over te dragen aan de derde generatie kinderen, zo luidt het bij de vakbond. Het zou goed zijn mocht de directie binnen afzienbare termijn hiervan werk maken, aldus nog de bonden.

Van Hool bestaat dit jaar zestig jaar. Er werken ruim 4.300 werknemers bij de busbouwer.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud