Vanvelthoven eist nog eens duidelijkheid van VW-top

Minister van Werk Peter Vanvelthoven heeft woensdag in de Senaat nog eens herhaald dat Volkswagen nu snel volledige duidelijkheid moet scheppen over de toekomst van de vestiging in Vorst. Anders hebben onderhandelingen over een sociaal plan weinig zin, stelde hij. Dinsdag zei de sp.a-minister in de Kamer al hetzelfde.

(belga) Vanvelthoven gaf dinsdag in de bevoegde kamercommissie al een stand van zaken over het VW-dossier. Hij vroeg de VW-directie zo snel mogelijk volledige duidelijkheid te scheppen en beschuldigde het bedrijf ervan stap voor stap een vooraf uitgestippeld scenario te volgen.

Naar aanleiding van een gedachtenwisseling over de procedure van collectief ontslag herhaalde Vanvelthoven woensdag in de senaatscommissie Sociale Zaken nog eens deze boodschap. Hij wil dat VW snel alle kaarten op tafel legt en zegt hoeveel wagens er volgend jaar nog zullen worden geproduceerd en hoeveel mensen daarvoor nodig zijn. "Zolang daar geen duidelijkheid over bestaat, zie ik niet in hoe je kunt onderhandelen over een sociaal plan", klonk het.

Vanvelthoven hoopt dat de duidelijkheid er komt voor de volgende ontmoeting met de VW-top in januari. Hoe langer de onzekerheid aansleept, hoe groter de kans dat al veel werknemers andere oorden opzoeken, vreest hij.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud