Verhofstadt is 'geschokt', Leterme voelt zich machteloos

Eerste minister Guy Verhofstadt heeft in een extra uitzending van het journaal op Eén verklaard dat hij geschokt is door de beslissing van de VW-directie om de productie van de Golf weg te halen uit Vorst. Vlaams minister-president Yves Leterme gaf toe machteloos te staan tegenover een dergelijk besluit.

(belga) "Ik ben geschokt dat enkel Vorst wordt getroffen door de herstructurering", verklaarde Verhofstadt. "De fabriek in Wolfsburg is duurder dan die in Vorst en toch wordt de productie naar daar verhuisd. Hier heeft duidelijk geen marktprincipe gespeeld.

"De federale regering moet er nu alles aan doen om onze economie sterk te houden", sprak Vlaams minister-president Leterme. "De komende dagen zullen we ook in de Vlaamse regering overleggen, maar eigenlijk staan we machteloos tegen een beslissing als deze. "Over de toekomst van de auto-industrie in België wil Leterme geen uitspraken doen. "Het staat wel vast dat we er alles aan moeten doen om nieuwe modellen naar de fabriek in Vorst te krijgen", zei Leterme.

Leterme plant met de Vlaamse regering ook een versnelde uitvoering van de afspraken die gemaakt werden op de rondetafel voor de automobielsector.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud