Advertentie

Vlaanderen overweegt garanties voor Volvo

©BLOOMBERG NEWS

Vlaams minister-president Kris Peeters, en ministers Patricia Ceysens en Frank Vandenbroucke hebben maandag een gesprek gehad met Volvo-topman Stephen Odell. De Vlaamse regering overweegt om een bankwaarborg van 200 tot 300 miljoen euro toe te kennen voor de Volvo-fabriek in Gent.

(tijd) - Volgens Peeters was het een 'constructief gesprek', maar werd er nog geen akkoord bereikt, zo meldt de vrt. De onderhandelingen zullen in de zeer nabije toekomst worden voortgezet. Er wordt alvast een werkgroep opgericht, die moet bekijken aan welke voorwaarden er een bankgarantie kan worden verleend.

Vlaanderen zou enkele garanties willen krijgen van Volvo alvorens het geld vrij te maken. Zo moet Volvo een deftig business plan kunnen voorleggen, wil de overheid een garantie voor de fabriek in Gent en voor de werknemers. Ook in het geval dat Volvo verkocht zou worden, wil de Vlaamse overheid garanties voor de Gentse vestiging. 'We gaan geen staatssteun geven aanbuitenlandse fabrieken. We moeten garanties krijgen over de toekomst van Volvo voor we een bankgarantie kunnen geven', zeiPeeters aan de VRT.

Volvo hengelt ook naar garanties bij de Zweedse overheid, maar die gesprekken sprongen eerder deze maand af, omdat eigenaar Ford nog bezig was met een strategische doorlichting van het bedrijf.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud