Advertentie

Volkswagen leent Porsche 700 miljoen euro

©EPA

Volkswagen heeft een lening van 700 miljoen euro toegekend aan Porsche. Daarmee krijgt de toenaderingspoging van de luxeautobouwer tot zijn grotere sectorgenoot een vreemde wending.

(reuters) - Porsche houdt vandaag 51 procent aan in Volkswagen. Een poging om Europa's grootste autobouwer volledig over te nemen liep recent stuk op de schuldenberg van 9 miljard euro die de holding boven de luxewagenfabrikant heeft opgestapeld.

Porsche haalde intussen al enkele miljarden op om zijn schulden te herschikken. De groep is nog op zoek naar zo'n 1,75 miljard euro.

Na het afzien van de overnamepoging, probeert Porsche nu tot een fusie met Volkswagen te komen. Maar ook die operatie blijkt allerminst evident.

Een woordvoerder van Porsche wilde zondag geen commentaar geven op het bericht over de lening. Volgens het magazine Der Spiegel werd de lening eerder dit jaar overeengekomen, om de financiële positie van Porsche te verbeteren. De eigenaars van Porsche, de families Porsche en Piech, zouden daarbij Porsche Holding GmbH als onderpand gegeven hebben.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud