Advertentie

Volkswagen schrapt alle interimcontracten

Audi Brussels werkt niet met uitzendcontracten. ©REUTERS

Volkswagen gaat tegen eind dit jaar de contracten voor alle uitzendkrachten, zo'n 16.000, wereldwijd stopzetten. Er zijn geen gevolgen voor Audi Brussels aangezien de fabriek geen beroep doet op interimarbeiders.

(belga) - VW-topman Martin Winterkorn maakte de plannen bekend in het tijdschrift Der Spiegel.

"Dat is voor de betrokkenen niet mooi, maar er bestaat geen andere weg", wordt Winterkorn geciteerd. De banen van het vast personeel zijn nog niet bedreigd. "Voor dit jaar zijn er geen problemen", aldus Winterkorn.

De VW-topman spreekt zich in Der Spiegel ook uit tegen staatssteun voor Opel. Een bedrijf af en toe met staatswaarborgen bijspringen, noemt Winterkorn legitiem. Maar de staat mag niet de reddingsmaatschappij worden van ondernemingen die mogelijk bankroet kunnen gaan, luidt het.

Audi Brussels

De autofabriek Audi Brussels doet geen beroep op uitzendkrachten en wordt dus niet geraakt door de beslissing die Volkswagen heeft genomen om alle uitzendkrachten te schrappen, zo heeft Andreas Cremer, de woordvoerder van Audi Brussels, zaterdag gepreciseerd.

Indien de autoconstucteurs wereldwijd overgaan tot ontslagen, lijkt Audi Brussels niet te zullen worden getroffen door ontslagen of de niet-verlenging van contracten. "Integendeel, wij zoeken nog steeds een dertigtal personen voor hoogtechnische functies", aldus Cremer.
De fabriek Audi Brussels stelt momenteel 2.170 personen tewerk. Het aantal werknemers in de collectieve arbeidsovereenkomst is vastgelegd op 2.200 eenheden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud