Volvo krijgt lening voor S60 (nog) niet rond

De nieuwe Volvo S60 (Foto EPA)

Volvo Cars krijgt de onderhandelingen over een groot krediet moeilijk rond. Dat riskeert gevolgen te hebben voor de productie, zegt een directielid dinsdag in een interview met het persagentschap Bloomberg. Volvo Cars heeft een grote fabriek in Gent.

(belga) - Het autobedrijf is momenteel nog in handen van Ford, maar dat gaat de activiteit verkopen aan het Chinese Geely.

Volvo Cars is intussen met KBC aan het onderhandelen over een lening van 198 miljoen euro om nieuwe modellen te kunnen produceren. Die onderhandelingen verlopen moeizaam, luidt het dinsdag. 'KBC wil duidelijkheid over onze toekomstige aandeelhouderssituatie. Dat is niet onredelijk', verklaarde Anders Kärrberg van Volvo.

Het bedrijf vreest dat de lening pas na de definitieve overeenkomst met Geely zal kunnen worden verkregen. 'Als we de lening niet krijgen, bestaat het risico dat we vertragingen oplopen of niet alles kunnen doen wat we gepland hadden', waarschuwde Kärrberg.

Volvo wil het geld gebruiken voor de financiering van het nieuwe S60-model, dat vanaf mei van de band loopt, en voor verschillende andere modellen in de fabriek in Gent. Het geld zou worden gebruikt tot 2012. De Vlaamse regering beloofde eerder om garant te staan voor 90 procent van het krediet. Bij Volvo Cars in Gent werken ongeveer 3.700 mensen.

Ford zou Volvo Cars nog deze maand aan de Chinezen willen verkopen, klonk het vorige week. De transactie zou dan tegen eind juni kunnen worden afgerond.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud