Vopak breidt uit in Singapore; verkoopt aandeel in VOTG

Vopak, 's werelds grootste onafhankelijke tankterminal operator, breidt haar opslagcapaciteit in Singapore uit met twee projecten en verkoopt haar aandeel in het Duitse VOTG Tanktainer aan VTG Aktiengesellschaft. De verkoop levert Vopak een boekwinst op van 6,5 miljoen euro, zo meldt het bedrijf vrijdag in een persbericht.

(betten) Met de uitbreiding in Singapore groeit de totale opslagcapaciteit tot een omvang van 2,6 miljoen kubieke meter in 2008. De twee projecten die dat moeten bewerkstelligen behelsen de uitbreiding van de Banyan Terminal en een vergroting van de opslagcapaciteit op de Penjuru Terminal.

Vopak Terminals Singapore is voor 69,5 procent eigendom van Koninklijke Vopak N.V. en voor 30,5 procent van PSA Corporation. Het bedrijf exploiteert vier opslagterminals voor olieproducten en chemicalien in Singapore. De vier terminals beschikken over een gezamenlijke opslagcapaciteit van 1,9 miljoen kubieke meter.

Verder heeft het bedrijf haar aandeel van 41,67 procent in VOTG Tanktainer verkocht. Vanwege de strategische keuze van Vopak om zich te richten op tankopslag is het aandeel in VOTG Tanktainer geclassificeerd als niet-kernactiviteit. In lijn hiermee heeft Vopak besloten zijn aandeel te verkopen aan de joint venture partner VTG Aktiengesellschaft.

Analist Thijs Berkelder van Petercam stelt in een reactie op de uitbreiding dat 'het goed nieuws is voor investeerders en het opnieuw de sterke vraag in de regio Singapore bevestigt'. Bovendien laten de projecten volgens hem zien dat er geen zorgen hoeven te bestaan over het benutten van de capaciteit in 2007.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud