Advertentie

'VS-herstructureringsplan betekent einde Europese operaties'

'Het huidige herstructureringsplan voor General Motors (GM) Europe, zoals het deel uitmaakt van het plan dat in de VS wordt opgemaakt, is niet levensvatbaar voor de merken en bedrijven in Europa. Het is het einde van de Europese operaties en houdt grote risico's in voor de corporatie.' Dat zeggen de Europese vakbonden van GM.

(belga) - De vakbonden delen maandagnamiddag pamfletten uit aan het personeel in de Europese vestigingen van GM. Daarmee willen ze de werknemers op de hoogte brengen van het geplande Renaissance-herstructuringsplan en van hun eigen 'plan B', met een Europese spin-off van Opel/Vauxhall.

De vakbonden hekelen dat GM Europe mee deel uitmaakt van het Amerikaanse reddingsplan en stellen dat het huidige plan 'voor het Opel/Vauxhall-merk en de GM/Opel/Vauxhall-dochterondernemingen massale ontslagen en waarschijnlijk verschillende fabriekssluitingen inhoudt'.

Het Renaissance-plan zoals het voorligt, 'zal in Europa leiden tot de ineenstorting van Opel/Vauxhall binnen 1,5 tot 2 jaar ten laatste'.

Het Europese vakbondsfront benadrukt dat zijn 'plan B', met een Europese poot van GM, 'de enige redelijke en haalbare optie is'. Dat kan verwezenlijkt worden zonder (gedeeltelijke) sluitingen, maken de vakbonden zich sterk, en zonder verbreking van contracten en overeenkomsten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud