VW en GM plannen goedkope auto voor groeilanden

Volkswagen en General Motors bestuderen elk apart plannen voor de productie van goedkope wagens bestemd voor verkoop in de zogenaamde groeilanden. VW finaliseert plannen voor een lagekostauto op basis van de nieuwe generatie Polo. Dat bericht het gespecialiseerde tijdschrift Automotive News Europe op basis van bedrijfskringen en bronnen in de autowereld.

(belga) Bij Volkswagen draagt de wagen de codenaam EM (emerging market). De auto zou een prijskaartje van circa 6.500 euro dragen. Volkswagen zal hiervoor gebruik maken van technologie en onderdelen van haar Tsjechisch dochterbedrijf Skoda. De auto's zullen bestemd zijn voor China, Rusland, India, Zuid-Amerika en Oost-Europa, en dit tegen 2009. Er worden zowel drie-, als vier- en vijfdeursmodellen voorzien.

General Motors wil ook een graantje van die markt meepikken en heeft plannen voor een 'lower-medium' auto van circa 8.000 euro. Volgens Nick Reilly, voorzitter van GM Asia-Pacific, richt het concern zich hiermee op China, India en Oost-Europa.

Automotive News Europe meldt verder dat Volkswagen in 2008 of 2009 een crossover lanceert, die de strijd moet aangaan met de Mercedes R-klasse. Dit model, intern de C-tour genoemd, zal in de VW-fabriek in het Duitse Mosel gebouwd worden, aldus een bron vertrouwd met de VW-plannen. Ook Opel heeft een dergelijk project, tegen 2009.

De vijfde generatie van de Polo, verwacht tussen 2008 en 2009, zal meer versies omvatten. Zo komen er drie nieuwe varianten bij: een driedeurs coupƩ, een vijfdeurs gebaseerd op de Skoda Roomster en een vijfzitter minivan (Polo MPV).

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud