'VW Golf veiligste auto van 2009'

©-

De Volkswagen Golf VI is de veiligste auto van 2009. Dat blijkt uit een nieuw puntensysteem voor crashtests dat door mobiliteitsorganisaties in 2009 werd ingevoerd.

(belga) - Dat meldt mobiliteitsorganisatie Touring vrijdag in een persbericht.

Dankzij de globale score per wagen kan voor het eerst een duidelijke rangschikking worden gemaakt. In totaal werden 33 voertuigen getest.

Op de tweede en derde plaats staan de Honda Insight Hybrid en de Toyota Prius, twee uitstootvriendelijke wagens. Op vier staat de Hyundai i20 en de vijfde plaats wordt gedeeld door de Toyota Avensis, de Volvo XC60 en de Opel Astra.

De crashtests worden uitgevoerd op basis van de Euro NCAP normen, een programma van de Internationale Automobielfederatie FIA. Sedert vorig jaar wordt een globale veiligheidsscore berekend. Dat is de som van de tests op bescherming van inzittende kinderen en volwassenen, bescherming van de zwakke weggebruiker, elektronische veiligheidssystemen, whiplash preventie en de Elektronische Stabiliteitscontrole (ESC).

Het ene model scoort op bepaalde onderdelen beter dan het andere, maar de nieuwe methode geeft de mogelijkheid om een globale score te berekenen, aldus Touring.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud